Rahsia Solat
Assalamualaikum dunia. Selamat pagi .Sihat? Alhamdulillah kalau masih sihat.Iman anda sihat? Kuatkan Iman anda. Selawat dan salam ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW.Solat. Solat merupakan kunci untuk kita masuk ke syurga. Solat adalah ibadat yang terpenting bagi umat Islam. Solat wujud sejak zaman Nabi lagi. Tidak ada alasan untuk meninggalkan solat dan tidak menunaikan . Allah dah bagi kemudahan solat dekat orang yang sakit , dan orang yang tidak sakit boleh menunaikannya dengan cara biasa. Tidak ada alasan k.

Firman Allah SWT dalam surah Toha ayat 14 :
“Sesungguhnya Aku ini adalah Allah, tidak ada Tuhan (yang hak) selain Aku, maka sembahlah Aku dan dirikanlah solat untuk mengingat Aku."(Toha;14)

Solat memberi kita ketenangan. Jika mengalami tekanan ,solatlah . Insyaallah tekanan tersebut akan hilang . Jika berasa marah ,istighfar. Memuji Allah. Dengan solat ,jika juga dapat membina kesihatan yang baik dengan pergerakan-pergerakan nya. Orang yang memelihara solatnya, maka Allah akan dekat dengannya . Allah lindunginya daripada segala hasutan syaitan dan bala. Insyaallah.

Berdoa lah sewaktu solat. Insyaallah Allah dengar doa kita dan dimakbulkan olehnya. Allah Maha Mendengar. Solat lah dengan penuh khusyuk . Solatlah untuk menyembah Allah . Berhiaslah dengan kemas dan bersih sewaktu hendak solat. Kita hendak mengadap Allah. Mestilah kena bersih ,suci dan kemas. "Solat Itu Tiang Agama . Sesiapa yang tidak solat maka dia telah meruntuhkan agamanya"

Sekian.Wallahualam


Syukran Jazilan.

2 comments:

saifudin abu izzudin said...


kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi wwwasianbet77com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...